Windows Dosya Gezgini Üzerinde Çalışma Hatasını Düzeltin Adım Adım

 

Dosya Gezgini, Windows'un birincil programlarından biridir. Kullanıcıların kolayca erişmesi için tüm dosya ve klasörleri düzenler. Verimliliği artırmak için Dosya Gezgini, varsayılan olarak Windows 10'da Hızlı Erişim sayfasını açar. Herhangi bir konum değil, yalnızca kullanıcılar tarafından yeni açılan veya değiştirilen dosyaları görüntüleyen bir sayfadır. Ancak bazen Windows 10 Dosya Gezgini üzerinde çalışıyor mesajı Hızlı Erişim sayfasında görünebilir. Dosyalara erişmenizi engellediği ve Dosya Gezgini'ni bir süre dondurabileceği için can sıkıcı olabilir. Siz de aynı sorunla uğraşıyorsanız doğru yerdesiniz. Windows 10'un üzerinde çalışan Dosya Gezgini yavaş sorununu ve üzerinde çalışan Windows 10 Dosya Gezgini'nin yanıt vermeme sorununu çözmenize yardımcı olacak mükemmel bir kılavuz sunuyoruz.

Windows 10 Dosya Gezgini Üzerinde Çalışma Hatasını Düzeltin

Windows 10 Dosya Gezgini Üzerinde Çalışma Hatası Nasıl Onarılır

Dosya Gezgini genellikle güvenilirdir ve sorunsuzdur, bu nedenle Üzerinde Çalışma hatasının arkasındaki nedeni anlamak zordur. İşte bunun bazı olası nedenleri.

  • Hızlı Erişim sorunu: Kullanıcılar yeni dosya ve klasörler açmaya devam ettikçe Hızlı Erişim sayfası içeriğini güncellemeye devam ediyor. Dosya Gezgini'nin yavaşlamasına ve üzerinde çalışma mesajı vermesine neden olabilir.
  • Önbellek dosyaları: Bozuk önbellek dosyaları bu hataya neden olabilir.
  • Hatalar: Dosya Keşfetme'deki bazı küçük program arızaları veya teknik sorunlar da bu sorunun nedeni olabilir.

Windows 10 Dosya Gezgini üzerinde Çalışma hatasının nedenini anladıktan sonra, bu sorunu çözmenin bazı yollarına bakalım. Bazı temel sorun giderme yöntemleriyle başlayacağız ve sonlara doğru karmaşık olanlara geçeceğiz.

Yöntem 1: Temel Sorun Giderme Adımları

Bu temel sorun giderme yöntemleriyle başlamanızı öneririz. Genellikle, Windows 10 Dosya Gezgini üzerinde çalışan yanıt vermeme gibi sorunları çözer ve hile yaparlar.

1. Bilgisayarı Yeniden Başlatın : Windows PC'deki birçok küçük hata, yalnızca bilgisayarı yeniden başlatarak çözülebilir. Hataları ve hataları düzeltir ve bilgisayarı yeniler. Windows PC'yi Yeniden Başlatma veya Yeniden Başlatma konusundaki kılavuzu bu siteden kullanabilir ve sorunu çözüp çözmediğini kontrol edebilirsiniz.

Güç simgesini seçin ve Yeniden Başlatın

2. Windows Güncellemelerini Kontrol Edin: Eski bir Windows sürümünü çalıştırmak birçok Sistem sorununa ve hataya neden olabilir. Windows 10'un en son güncellemesini İndirme ve Yükleme ve Windows'un en son sürümüne güncelleme kılavuzumuzu takip edebilirsiniz . Üzerinde çalışan Windows 10 Dosya Gezgini'ni düzeltip düzeltmediğini kontrol edin.

Mevcut güncellemeleri indirmek için şimdi yükle'ye tıklayın.  Windows 10 Dosya Gezgini Üzerinde Çalışma Hatasını Düzeltin

Yöntem 2: Dosya Gezgini Varsayılan Sayfasını Değiştir

Daha önce belirtildiği gibi, Dosya Gezgini Varsayılan olarak Hızlı Erişim sayfasında açılır ve Windows 10'un üzerinde çalışmasına nasıl neden olabilir Dosya Gezgini yavaş yanıt süresi. Dosya Gezgini varsayılan başlangıç ​​sayfasını Bu Bilgisayar olarak değiştirmek sorunu çözebilir. Bunu aşağıdaki adımları izleyerek yapabilirsiniz.

1. Dosya Gezgini'ni açmak için Windows + E tuşlarına birlikte basın .

dosya gezginini aç

2. Sol üst köşede bulunan Görünüm seçeneğine tıklayarak Görünüm sekmesine geçin.

3. Görünüm sekmesinde, gösterildiği gibi Seçenekler'e tıklayın. Klasör Seçenekleri penceresini açacaktır .

Dosya Gezgini'nde Görünüm ve Seçenekler'e tıklayın

4. Dosya Gezgini'ni Aç: öğesinin yanındaki açılır menüyü tıklayın ve Bu Bilgisayar öğesini seçin .

Açılır menüdeki bu PC seçeneği

5. Değişiklikleri kaydetmek için Uygula ve Tamam'a tıklayın.

Uygula ve Tamam düğmesine basın.  Windows 10 Dosya Gezgini Üzerinde Çalışma Hatasını Düzeltin

6. Dosya Gezgini'ni kapatın .

Şimdi Dosya Gezgini'ni tekrar açtığınızda, Hızlı Erişim yerine bu PC sayfası gösterilecektir.

Not: Hala sorunla karşılaşıyorsanız, Klasör Seçenekleri'ne dönün ve Gizlilik bölümünde Dosya Gezgini geçmişini temizle'nin yanındaki Temizle düğmesine tıklayın . Bundan sonra Uygula > Tamam'a tıklayın . Hızlı Erişim sayfasındaki tüm son etkinlikleri silecek ve yeniden başlatacaktır. Sorunu çözebilir.

Temizle düğmesi

Yöntem 3: Dosya Gezgini Önbelleğini Temizle

Önbellek ve diğer geçici dosyalar bozulabilir ve programların hatalı çalışmasına neden olabilir. Dosya Gezgini'nin bozuk Önbellek dosyaları, Windows 10 Dosya Gezgini'nin bu sorun üzerinde çalışmasına neden olabilir. Dosya Gezgini'nin Önbelleğini temizleyerek bunu düzeltebilirsiniz. Bunu yapmak için şu adımları izleyin.

1. Çalıştır iletişim kutusunu açmak için Windows + R tuşlarına aynı anda basın.

Çalıştır İletişim Kutusu

2. Dolaşım klasörünü açmak için  %AppData% yazın ve Tamam'a tıklayın .

İletişim Kutusunu Çalıştırın.  Windows 10 Dosya Gezgini Üzerinde Çalışma Hatasını Düzeltin

3. Dolaşım klasöründe bu yola gidin .

C:\Kullanıcılar\ACER\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Son

appdata son öğeler klasörüne gidin

4. Ctrl + A tuşlarına birlikte basarak Son Öğeler klasöründeki tüm dosyaları seçin .

5. Tüm dosyaları seçtikten sonra, herhangi bir dosyaya sağ tıklayın ve tüm dosyaları silmek için Sil'i seçin.

son öğeler dosyalarını silin.  Windows 10 Dosya Gezgini Üzerinde Çalışma Hatasını Düzeltin

Bu, Dosya Gezgini'nin tüm önbellek dosyalarını temizleyecektir. Üzerinde çalışan Windows 10 Dosya Gezgini sorununun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

Yöntem 4: Klasörleri Optimize Et

Bazı kullanıcılar, Genel öğeler için Üzerinde Çalışıyor hatası görüntüleyen klasörleri optimize ederek bu sorunu çözebildiklerini bildirdi. Tüm dosyaları herhangi bir özel görünüm seçeneği olmadan görüntüler ve en çok çeşitli dosya türlerini içeren klasörler için uygundur. Klasörün içeriğini çok daha hızlı yükleyerek sorunu çözebilir. İşte bunu nasıl yapabilirsiniz.

1. Üzerinde çalışan Dosya Gezgini hatasıyla karşılaştığınız bir klasöre sağ tıklayın ve Özellikler 'i seçin . Özellikler penceresini açacaktır .

klasöre sağ tıklayın ve özellikleri seçin

2. Özelleştir sekmesine geçin ve Bu klasörü şunun için optimize edin: altındaki açılır menüye tıklayın ve Genel öğeler 'i seçin .

Not: Bu optimizasyonun sorunlu klasör içindeki diğer klasörlere uygulanmasını istiyorsanız , Bu şablonu tüm alt klasörlere uygula işaretli kutuyu işaretleyebilirsiniz .

Açılır menüde seçilen genel öğeler

3. Değişiklikleri kaydetmek için Uygula ve Tamam'a tıklayın.

Uygula ve Tamam düğmesine basın.  Windows 10 Dosya Gezgini Üzerinde Çalışma Hatasını Düzeltin

Üzerinde çalışan Windows 10'un Dosya Gezgini yavaş sorununun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

Not: Bu işe yaramazsa, Görev Yöneticisi'ne gidip Görevi sonlandır seçeneğini kullanarak OneDrive'a bağlı tüm işlemleri kapatmayı deneyin . Görev Yöneticisi'nde görevi bitirmek için yazımızı okuyabilirsiniz 

Yöntem 5: Arama Dizinini Sıfırla

Windows, hızlı ve verimli arama sonuçları sağlamak için tüm aramalarımızı bir dizinde saklar. Bazen bu dizini yüklemek, Dosya Gezgini'ni yavaşlatabilir ve tartışılan hataya neden olabilir. Bu dizini sıfırlayabilir ve daha hızlı yüklenebilmesi için önceki tüm aramaları kaldırabilirsiniz. Sorunu çözebilir. Aynısını yapmak için aşağıdaki adımları izleyin.

2. Windows tuşuna basın, İndeksleme seçenekleri yazın ve Aç'a tıklayın .

indeksleme seçeneklerini aç

3. Gelişmiş düğmesine tıklayın. Görünen tüm istemleri onaylayın. Gelişmiş Seçenekler penceresi açılacaktır.

Gelişmiş düğme.  Windows 10 Dosya Gezgini Üzerinde Çalışma Hatasını Düzeltin

4. Sorun Giderme bölümünde Dizini sil ve yeniden oluştur seçeneğinin yanındaki Yeniden oluştur düğmesine tıklayın .

Yeniden oluştur düğmesi

5. Onay isteminde Tamam'a tıklayın ve yeniden oluşturma işleminin tamamlanmasını bekleyin.

Yöntem 6: Sistem Geri Yükleme Gerçekleştirin

Sistem Geri Yükleme seçeneği, bilgisayarınızı önceki sürümüne geri yükleyecek ve Dosya Gezgini'ni, sorun üzerinde çalışırken karşılaşmadan önce söz konusu sürümde olduğu gibi çalıştıracaktır. Sorunu çözebilir ve bunu Windows 10'da Sistem Geri Yükleme'yi kullanma kılavuzumuzu izleyerek yapabilirsiniz Bu, nihayet üzerinde çalışan Windows 10 Dosya Gezgini hatasını çözmelidir.

Not: Bu yöntemi yalnızca diğer yöntemler işinize yaramadıysa kullanın.

Sistem Geri Yükleme penceresi ekranda açılacaktır.  Burada, Sonraki Windows 10'a tıklayın

aslında şu sitedende detaylara bakabilirsiniz

Windows Windows 10 Sosyal Medya İnstagram gibi konularda yardımı dokunur


Yorumlar